Pārlūkprogramma netiek atbalstīta
Lai pareizi parādītu vietni, lūdzu, izmantojiet kādu no tālāk norādītajām pārlūkprogrammām.UzmanībuLūdzu, atjauniniet savu pārlūkprogrammu. Ja turpināsit izmantot šo pārlūkprogrammu, jūsu iepirkšanās pieredze var nebūt veiksmīga!

Laižam uz skolu - Receptes

Mazās mājas picas ar salami

Sastāvdaļas:

  • Kārtainā rauga mīkla 400 g.
  • Rīvēts mocarella siers, 300 g.
  • Rīvēts cietā tipa siers 1 paciņa
  • Sagriezta salami desa 100 g.
  • Bio olīveļļa 2 ēdamkarotes
  • Kečups vai tomātu mērce 100 g.
  • Kaltēts oregano 1 tējkarote


Pagatavošana:

  1. Kārtaino mīklu atkausē, atritina un sagriež vienādos kvadrātos. Ar nazi viegli iegriež maliņas aptuveni 1 cm no ārmalas.
  2. Viduci ieziež ar tomātu mērci.
  3. Picas mīklu vienmērīgi pārkaisa ar rīvēto mocarellas sieru un nedaudz rīvētā cietā siera.
  4. Virsū kārto salami, pārkaisa ar oregano, mīklas maliņas nosmērē ar olīveļļu.
  5. Cep krāsnī 190 ºC temperatūrā 15–20 minūtes.

Pankūku kūka

Sastāvdaļas:

  • Olas 3 gab.
  • Piens 150 ml.
  • Kviešu milti 100 g.
  • Cukurs 2 ēdamkarotes
  • Sāls 1 šķipsna
  • Pūdercukurs 150 g.
  • Maskarpones siers 750 g.
  • Aveņu ievārījums 200 g.
  • Svaigas mellenes 100 g.
  • Svaigas zemenes 100 g.
  • Laims 2 gab.


Pagatavošana:

  1. Pagatavo plāno pankūku mīklu. Vispirms sajauc olas ar miltiem, cukuru un sāli, tad pamazām, visu laiku maisot, pievieno pienu.
  2. No pankūku mīklas izcep 10–15 pankūkas. Pēc cepšanas tās atdzesē ledusskapī.
  3. Maskarpones sieru liek bļodā, pievieno pūdercukuru un laima sulu, un visu sakuļ kopā gaisīgā masā.
  4. Uz katras pankūkas smērē maskarpones siera masu un aveņu ievārījumu, pārkaisa ar mellenēm. Katru kārtu nedaudz piespiež iepriekšējai, tā veidojot kūku.
  5. Augšējo kārtu pārklāj ar atlikušo maskarpones sieru un dekorē ar mellenēm un sagrieztām zemenēm. Atdzesē ledusskapī 1 stundu, sagriež un pasniedz.

Pasta ar vistu un saldo kukurūzu

Sastāvdaļas:

  • Konservēta kukurūza 200g.
  • Kausētais siers 250 g.
  • Ķiršu tomātiņi 200.
  • Mazā vistas fileja 200 g.
  • Saldais krējums 200 ml.
  • Pasta pēc izvēles 150 g.


Pagatavošana:

  1. Pastu izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  2. Vistas filejas sagriež mazākos gabaliņos.
  3. Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās.
  4. Kukurūzu noskalo un atliek malā.
  5. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas filejas gabaliņus. Kad tie ir zeltaini, pievieno ķiršu tomātiņus un pacep vēl 2–3 minūtes.
  6. Pannas saturam pievieno kukurūzu, saldo krējumu un kausēto sieru. Ļauj visam savārīties uz lēnas uguns 10–15 minūtes.
  7. Pievieno gatavo pastu, apmaisa un pasniedz.

Sierīgie olu mafini ar bekonu

Sastāvdaļas:

  • Vintage Cheddar siers 200 g.
  • Karsti kūpināts bekons 150 g.
  • Olas 5 gab.
  • Kaltēts oregano vai garšvielu maisījums picai 1 tējkarote
  • Sviests 50 g.


Pagatavošana:

  1. Gaļu sagriež gabaliņos un viegli apcep uz pannas.
  2. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Olas sakuļ viendabīgā masā.
  4. Olām pievieno rīvēto sieru, gaļas gabaliņus un garšvielu maisījumu.
  5. Mafinu formas cepamo pannu ieziež ar sviestu, un gatavo masu ar kausiņu lej formiņās.
  6. Cep krāsnī 190 ºC temperatūrā 15 minūtes vai līdz mafini ir uzpūtušies un zeltaini brūni.