Laižam uz skolu - Receptes
Mazās mājas picas ar salami

Sastāvdaļas:
- Kārtainā rauga mīkla 400 g.
- Rīvēts mocarella siers, 300 g.
- Rīvēts cietā tipa siers 1 paciņa
- Sagriezta salami desa 100 g.
- Bio olīveļļa 2 ēdamkarotes
- Kečups vai tomātu mērce 100 g.
- Kaltēts oregano 1 tējkarote
Pagatavošana:
- Kārtaino mīklu atkausē, atritina un sagriež vienādos kvadrātos. Ar nazi viegli iegriež maliņas aptuveni 1 cm no ārmalas.
- Viduci ieziež ar tomātu mērci.
- Picas mīklu vienmērīgi pārkaisa ar rīvēto mocarellas sieru un nedaudz rīvētā cietā siera.
- Virsū kārto salami, pārkaisa ar oregano, mīklas maliņas nosmērē ar olīveļļu.
- Cep krāsnī 190 ºC temperatūrā 15–20 minūtes.
Pankūku kūka

Sastāvdaļas:
- Olas 3 gab.
- Piens 150 ml.
- Kviešu milti 100 g.
- Cukurs 2 ēdamkarotes
- Sāls 1 šķipsna
- Pūdercukurs 150 g.
- Maskarpones siers 750 g.
- Aveņu ievārījums 200 g.
- Svaigas mellenes 100 g.
- Svaigas zemenes 100 g.
- Laims 2 gab.
Pagatavošana:
- Pagatavo plāno pankūku mīklu. Vispirms sajauc olas ar miltiem, cukuru un sāli, tad pamazām, visu laiku maisot, pievieno pienu.
- No pankūku mīklas izcep 10–15 pankūkas. Pēc cepšanas tās atdzesē ledusskapī.
- Maskarpones sieru liek bļodā, pievieno pūdercukuru un laima sulu, un visu sakuļ kopā gaisīgā masā.
- Uz katras pankūkas smērē maskarpones siera masu un aveņu ievārījumu, pārkaisa ar mellenēm. Katru kārtu nedaudz piespiež iepriekšējai, tā veidojot kūku.
- Augšējo kārtu pārklāj ar atlikušo maskarpones sieru un dekorē ar mellenēm un sagrieztām zemenēm. Atdzesē ledusskapī 1 stundu, sagriež un pasniedz.
Pasta ar vistu un saldo kukurūzu

Sastāvdaļas:
- Konservēta kukurūza 200g.
- Kausētais siers 250 g.
- Ķiršu tomātiņi 200.
- Mazā vistas fileja 200 g.
- Saldais krējums 200 ml.
- Pasta pēc izvēles 150 g.
Pagatavošana:
- Pastu izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
- Vistas filejas sagriež mazākos gabaliņos.
- Ķiršu tomātiņus sagriež uz pusēm vai ceturtdaļās.
- Kukurūzu noskalo un atliek malā.
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas filejas gabaliņus. Kad tie ir zeltaini, pievieno ķiršu tomātiņus un pacep vēl 2–3 minūtes.
- Pannas saturam pievieno kukurūzu, saldo krējumu un kausēto sieru. Ļauj visam savārīties uz lēnas uguns 10–15 minūtes.
- Pievieno gatavo pastu, apmaisa un pasniedz.
Sierīgie olu mafini ar bekonu

Sastāvdaļas:
- Vintage Cheddar siers 200 g.
- Karsti kūpināts bekons 150 g.
- Olas 5 gab.
- Kaltēts oregano vai garšvielu maisījums picai 1 tējkarote
- Sviests 50 g.
Pagatavošana:
- Gaļu sagriež gabaliņos un viegli apcep uz pannas.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Olas sakuļ viendabīgā masā.
- Olām pievieno rīvēto sieru, gaļas gabaliņus un garšvielu maisījumu.
- Mafinu formas cepamo pannu ieziež ar sviestu, un gatavo masu ar kausiņu lej formiņās.
- Cep krāsnī 190 ºC temperatūrā 15 minūtes vai līdz mafini ir uzpūtušies un zeltaini brūni.