Receptes Itāļu gaumē

Itālijas klasiskās garšas satiek Latvijas vasaras labumus.

Pagatvo garšām bagātu sacepumu un baudi itāļu la dolce vita!

KRĒMĪGAIS FUSILLI SACEPUMS

Text And Image Section

Sastāvdaļas

  • "Fusilli" makaroni 500 g.
  • Krāsaini ķiršu tomāti 500 g.
  • Ķiploks 3 daiviņas
  • Čilī pipars 1 gab.
  • Olīveļļa 50 ml.
  • Siers "Mascarpone e Gorganzola" 1 iepakojums
  • Svaigs rozmarīns 3 zariņi
  • Svaigs baziliks 3 zariņi
  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Liec vārīties ūdeni, pievienojot sāli.
  2. Kad tas sāk vārīties ber katlā "Fussili" makaronus un vāri pēc norādēm uz iepakojuma.
  3. Traukā, kas paredzēts lietošanai cepeškrāsnī (apmēram 28 cm ⌀) ielej olīveļļu, liec sakapātus ķiplokus, rozmarīnu, sakapātu čilli piparu, viegli apmaisi.
  4. Liec līdz 190°C sakarsētā krāsnī un karsē 7-10 minūtes.
  5. Izņem no krāsns, pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un karsē vēl 5-7 minūtes.
  6. Tad pievieno "Gorganzola e Mascarpone" sieru un ļauj tam kļūt mīkstam.
  7. Traukā pievieno izvārītos makaronus, iecilā tos un uz 3 minūtēm ieliek krāsnī.
  8. Pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!


Uzturvērtība vienā porcijā: 772,6 kalorijas (kcal), 3241,5 kalorijas (kJ), 27 g olbaltumvielas, 32 g tauku, 92 g ogļhidrāti

ITĀĻU MAIZES SALĀTI PANZANELLA

Text And Image Section

Sastāvdaļas

  • Gaišā maize "Ciabatta" 500 g.
  • Ķiploks 3 daiviņas
  • Olīveļļa 10 ēdamkarotes
  • Paprika 3 gab.
  • Lieli tomāti 3 gab.
  • Sarkanais sīpols 1 gab.
  • Anšovu filejas eļļā 6 gab.
  • Svaigs baziliks 4 zariņi
  • Zaļās olīvas 1 bundža
  • Saulē kaltētu tomātu 100 g.
  • Balzamiko mērce 2 ēdamkarotes
  • Sāls un pipari pēc garšas


Pagatavošana

  1. Sagiez maizi apmēram 3 cm lielos baliņos.
  2. Sajauc 5 ēd.k. olīveļļu ar divām uz pusēm pārgrieztām ķiploka daiviņām un izklāj uz cepampannā ieklāta cepampapīra. Liec uz 200 *C uzsildītā krāsnī, augšas apakšas režīmā un grauzdē maizi 15 minūtes.
  3. Sagriez paprikas 4 daļās, kārtīgi iztīri un liec uz cepampannā ieklāta cepampapīra ar griezuma vietām uz leju.
  4. Izņem maizi no krāsns, lauj tai atdzist. Pārslēdz krāsni uz grila režīmu un liec cepties papriku uz 10-15 minūtēm.
  5. Tomātus sagriez gabaliņos, sīpolus - plānās ripiņās. Smalki sakapā anšovus. Uz pusēm sagriez olīvas. Nelielos gabaliņos sagriez saulē kaltētos tomātus.
  6. Papriku izņem no krāsns un pannu uzreiz apklāj ar pārtikas plēvi uz aptuveni 5 minūtēm. Šis process ļaus vieglāk noņemt paprikai miziņas.
  7. Lielā bļodā sajauc sīpolus, kaltētos tomātus, anšovus, 5 ēdamkarotes eļļas un balzamiko mērci.
  8. Novelc paprikai miziņas un sagriez to nelielos gabalos. Pievieno bļodā atlikušās sastāvdaļas samaisi, pievieno sāli un piparus un atstāj uz 2 stundām ievilkties.
  9. Pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!


Uzturvērtība vienā porcijā: 882 kalorijas (kcal), 3425,1 kalorijas (kJ), 49 g olbaltumvielas, 73 g tauku, 15 g ogļhidrāti

SPAGHETTI ALLA PUTANESCA

Text And Image Section

Sastāvdaļas

  • Sīpols 1 gab.
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Tomātu mērce 350 g.
  • Anšovu filejas olīveļļā 30 g.
  • Kaperi 30 g.
  • Melnās olīvas bez kauliņiem 3 ēdamkarotes
  • Sakapāts čili pipars 1 ēdamkarote
  • Spaghetti 500 g.
  • Rīvēts cietais siers "Pecorino" vai "Parmiggiano Reggiano" 40 g.
  • Olīveļļa 3 ēdamkarotes
  • Oregano 3 zariņi
  • Sāls un pipari pēc garšas


Pagatavošana

  1. Sagriez sīpolus un ķiplokus un apcep olīveļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievieno tomātu mērci, sasmalcinātus anšovus, kaperus un sagrieztas olīvas.
  3. Bagātīgi apkaisi ar sāli un sasmalcinātiem čili pipariem.
  4. Tikmēr novāri spaghetti pēc instrukcijas uz iepalojuma un sajauc ar mērci.
  5. Pirms pasniegšanas uzkaisi rīvētu cieto sieru un svaigu oregano.

Lai labi garšo!


Uzturvērtība vienā porcijā: 688 kalorijas (kcal), 2894 kalorijas (kJ), 23,5 g olbaltumvielas, 21,9 g tauku, 95,5 g ogļhidrāti