Receptes Grieķu gaumē

Pagatavo vienu no pasaulē zināmākajiem grieķu nacionālajiem

produktiem – fetas sieru!


Lieliska uzkoda vai vieglas vakariņas neierastā manierē!

CEPTS FETAS SIERS AR SEZAMU

Text And Image Section

Sastāvdaļas

  • Feta 1 paciņa
  • Bio citrons 1 gab.
  • Olas 2 gab.
  • Milti 100 g.
  • Sezama sēklas 100 g.
  • Olīveļļa 5 ēdamkarotes
  • Sarkanais sīpols 1 gab.
  • Vērša sirds tipa tomāti 2 gab.
  • Raudene 3 zariņi
  • Gaišais etiķis 3 ēdamkarotes
  • Pētersīļi 4 kātiņi
  • Eļļa cepšanai 2 ēdamkarotes
  • Sāls pēc garšas
  • Pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Notecina sieru un sagriež uz pusēm pa diagonāli.
  2. Sarīvē citrona miziņu un pārkaisa ar to sieru.
  3. Pievieno piparus pēc garšas.
  4. Sakuļ olas, atsevišķi 2 bļodiņās ieber miltus un sezama sēklas.
  5. Fetas gabaliņus vispirms apviļā miltos, tad olā un pēc tam sezama sēklās.
  6. Pannā sakarsē eļļu un apcep fetu līdz zeltaini brūnai krāsai, izņem un notecina eļļu.
  7. Sīpolus sagriež rupjos kubiņos un nedaudz apcep eļļā, izņem un noliek malā vēlākai dekorēšanai.
  8. Nomazgā tomātus un sagriež apmēram 2 cm lielos gabaliņos.
  9. Nomazgā raudeni, noņem lapas no kātiem un rupji sasmalcina.
  10. Pievieno tomātiem raudeni, etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
  11. Noplūc pētersīļu lapiņas un izmanto tās dekorēšanai.

Lai labi garšo!


Uzturvērtība vienā porcijā: 510 kalorijas (kcal), 2497 kalorijas (kJ), 19,5 g olbaltumvielas, 42,5 g tauku, 32,5 g ogļhidrāti