Grila marināde zivīm
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- 800 g zivs (piemēram, laša fileja)
- 1 mango
- 1 bio citrons
- 1 buntīte pavasara sīpolu
- 1 buntīte pētersīļu
- 4 ēdamk. sviesta
- 1 ēd. k. koriandra sēklu
- 8 ēd. k. olīveļļas
- pipari
- sāls
Pagatavošana
Marinādei
Nomazgā citronus, smalki norīvē miziņu, pārgriez citronu uz pusēm un no vienas pusītes izspied sulu. Nomazgā, nosusini pētersīļus, noplūc lapiņas un sakapā tās. Nomazgā, nosusini un sagriez smalkos gredzenos pavasara sīpolus. Notīri un sasmalcini koriandru.
Mazā katliņā izkausē sviestu, sajauc ar olīveļļu un sagatavotajām sastāvdaļām. Pievieno marinādei sāli un piparus.
Ieteikums gatavošanai
Laša fileju sagriez apmēram 3 cm lielos kubiņos. Nomizo mango, mīkstumu sagriez kubiņos. Lasi un kubiņos sagrieztu mango pārmaiņus uzdur uz iesmiem un rūpīgi apsmērē ar marinādi. Nosegtos iesmiņus uz vismaz 5 stundām ievieto ledusskapī.
Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 20 minūtes
Sarežģītība: vidēja
Uzturvērtība
Gatavojot četras porcijas, vienā porcijā: apm. 604 kcal/2510 kJ, 39,9 g olbaltumvielu, 43,5 g tauku, 11,7 g ogļhidrātu