Sastāvdaļas 4 porcijām
- 1 iepakojums savvaļas laša filejas
- 4 šķēles šķiņķa Deluxe “Serrano”
- 75 ml piena
- 150 ml eļļas
- 1 ⁄ 2 citrona
- 1 ĒK medus,
- 1 TK sāls
- 2 ĒK graudaino sinepju
- 2 TK čili skaidiņu
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 šķēles kūpinātas foreles
- 1 šalotes sīpols
- 50 g sviesta
- 1 paciņa Svētku dārzeņi Deluxe
- 1 ⁄ 2 TK muskata
- 3 ĒK olīveļļas
- 8 garneles Deluxe “White Tiger”
Pagatavošana
- Savvaļas laša fileju sagriež 4 gabalos un katru no tiem aptin ar vienu šķiņķa šķēli. No piena, eļļas, citrona sulas un miziņas, medus, sāls, graudainajām sinepēm, čili skaidiņām un ķiploka pagatavo „ātro” majonēzi. Sastāvdaļas iepilda augstā traukā un sablendē, līdz izveidojas biezas konsistences masa. Foreli sagriež mazos kubiņos un sajauc ar majonēzi.
- Sakapā šalotes sīpolus, apcep sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno Svētku dārzeņu maisījumu, tad sāli un muskatu. Pannā vispirms apcep eļļā izveidotos laša tītenīšus un pēc tam garneles.
- Lasi un dārzeņus izvieto traukā. Pārlej lasi ar 1 ēdamkaroti pagatavotās foreļu majonēzes un izdekorē ar garneli.