Salveti izmazgā ar rokām, nepievienojot mazgāšanas līdzekli, un ļauj izžūt.
Pēc tam sagatavo kodināšanas šķīdumu. Lai to izdarītu, katlā uzkarsē ūdeni un etiķi. Iemērc salveti un nelielā temperatūrā tur 1 stundu.
Audumu kārtīgi izskalo ar ūdeni, līdz vairs nav sajūtama etiķa smarža.
Katlā iepilda ūdeni un kurkumu, kārtīgi samaisa un karsē, līdz sāk vārīties.
Iemērc salveti un maisa ar koka karoti, lai audums pilnībā piesūktos ar krāsaino ūdeni. Uzmanību! Jāņem vērā, ka nokrāsosies arī koka karote!
Tiklīdz ūdens sāk viegli burbuļot, pārtrauc vārīšanu, ļauj 1 stundu ievilkties, laiku pa laikam apmaisot. Jo ilgāk audums atrodas katlā, jo tumšāks tas nokrāsosies.
Pēc tam salveti kārtīgi izmazgā izgriež un izklāj žūšanai. Tas nepieciešams, lai izvairītos no krāsas notecējumiem ielocēs, kas varētu izveidoties, ja salveti pakarina.
Kad audums ir izžuvis, to izgludina ar karstu gludekli, lai nofiksētu krāsu. Salveti var mazgāt 30 °C temperatūrā.
Vai zināji?
Tālo Austrumu garšvielu maisījums karijs par savu krāsu var pateikties tā sastāvā esošajai kurkumai, sauktai arī par dzelteno ingveru. Kurkuma ir lieliski piemērota arī karstā dzēriena „Zelta piens“ pagatavošanai.