Grila marināde zivīm

Sastāvdaļas 4 porcijām:

  • 800 g zivs (piemēram, laša fileja)
  • 1 mango 
  • 1 bio citrons
  • 1 buntīte pavasara sīpolu
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 4 ēdamk. sviesta
  • 1 ēd. k. koriandra sēklu
  • 8 ēd. k. olīveļļas
  • pipari
  • sāls

Pagatavošana

Marinādei

Nomazgā citronus, smalki norīvē miziņu, pārgriez citronu uz pusēm un no vienas pusītes izspied sulu. Nomazgā, nosusini pētersīļus, noplūc lapiņas un sakapā tās. Nomazgā, nosusini un sagriez smalkos gredzenos pavasara sīpolus. Notīri un sasmalcini koriandru.

Mazā katliņā izkausē sviestu, sajauc ar olīveļļu un sagatavotajām sastāvdaļām. Pievieno marinādei sāli un piparus.

Ieteikums gatavošanai

Laša fileju sagriez apmēram 3 cm lielos kubiņos. Nomizo mango, mīkstumu sagriez kubiņos. Lasi un kubiņos sagrieztu mango pārmaiņus uzdur uz iesmiem un rūpīgi apsmērē ar marinādi. Nosegtos iesmiņus uz vismaz 5 stundām ievieto ledusskapī.

Pagatavošanai nepieciešamais laiks: 20 minūtes

Sarežģītība: vidēja

Uzturvērtība

Gatavojot četras porcijas, vienā porcijā: apm. 604 kcal/2510 kJ, 39,9 g olbaltumvielu, 43,5 g tauku, 11,7 g ogļhidrātu