Spinātu salāti ar trim sieriem

Sastāvdaļas

  • 250 g kamambēra siera Deluxe
  • 1 ābols
  • 40 g ķirbja sēklu
  • 1 iepakojums jauno spinātu lapiņu
  • 200 g Stiltonas siera
  • 100 g čili un tomātu čatnija
  • 40 ml ķirbja sēklu eļļas
  • 10 ml baltvīna etiķa
  • 200 g Čedaras siera Deluxe
  • 12 maizes nūjiņas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 °C. Kamambēra sieru novieto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru, pārkaisa ar ķirbja sēklām un cep cepeškrāsnī 8 minūtes.
  2. Spinātu lapiņas nomazgā, nosusina un izkārto šķīvjos. Stiltonas sieru salauž gabaliņos un arī liek šķīvjos. Apslaka Stiltonas sieru ar pusi čatnija. Atlikušo pusi čatnija sajauc ar ķirbja sēklu eļļu un etiķi, lai pagatavotu mērci, ar ko pārlej salātus.
  3. Ābolu nomazgā, sadala ceturtdaļās, atbrīvo no serdes, sagriež plānās šķēlītēs un novieto uz salātiem. Kamambēra sieru izņem no cepeškrāsns un sagriež ceturtdaļās, ko ieliek katrā šķīvī. Čedaras sieru sagriež šķēlēs un novieto uz salātiem. Porcijas dekorē ar maizes nūjiņām.