Pīles cepetis ar vīnogu čatniju

Sastāvdaļas

  • 1 gab. vesela pīle
  • 5 gab. sīpoli
  • 100 ml sarkano vīnogu sula
  • 1 gab. apelsīns
  • 40 ml baltvīna etiķis
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote kaltēts rozmarīns
  • sāls, pipari
  • 800 g sarkanās vīnogas
  • 2 bundžas sarkanie kāposti

Pagatavošana

  1. Nomazgājiet veselu pīli, nosusiniet, ierīvējiet ar 2 ēdamkarotēm medus, bagātīgi uzkaisiet sāli un piparus.
    Lieciet pīli cepeštraukā un cepiet līdz 170 °C uzkarsētā cepeškrāsnī 1 stundu un 30 minūtes ar aizvērtu vāku.
  2. Nomizojiet sīpolus, sagrieziet šķēlēs un kopā ar vīnogu sulu pievienojiet cepeštraukā. Turpiniet cept 1 stundu bez vāka.
  3. Nomazgājiet apelsīnu ar karstu ūdeni, norīvējiet miziņu, pārgrieziet apelsīnu uz pusēm un izspiediet sulu. Sajauciet apelsīnu sulu un miziņu, etiķi, medu, rozmarīnu, piparus un sāli.
  4. Noplūciet vīnogas, nomazgājiet un kopā ar marinādi pievienojiet pīlei cepeštraukā.
  5. Izlejiet buljonu no cepeštrauka un uzvāriet sarkanos kāpostus katliņā ar buljonu un, ja nepieciešams, pagaršojiet.
  6. Pasniedziet pīles cepeti uz sautētu vīnogu čatniju kopā ar sarkanajiem kāpostiem.

Padoms: Šo recepti var izmantot arī klasiskajam zoss cepetim vai kā vieglāku variantu tītara cepetim. Vienkārši pielāgojiet gatavošanas laiku un, ja nepieciešams, garšvielu daudzumu.