Laša fileja ar biešu risoto

Sastāvdaļas

  • 700 g laša fileja
  • 80 g briošs
  • 50 g mīksts sviests
  • 1 ēdamkarote rupjās Dižonas sinepes
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls, pipari
  • 600 ml dārzeņu buljons
  • 3 gab. sīpoli
  • 1 ēdamkarote olīveļļa
  • 150 g risoto rīsi
  • 100 ml baltvīns
  • 1 gab. lauru lapas
  • 100 g parmezāna siers
  • 300 g vārītas bietes
  • 1 saišķis maurloki

Pagatavošana

  1. Sadaliet laša fileju 4 porcijās.
  2. Sasmalciniet briošu virtuves kombainā. Saputojiet sviestu ar rokas mikseri. Pievienojiet sinepes, medu, sāli un piparus un iemaisiet briošu.
    Izveidojiet garoziņas formu, uzklājiet to uz laša un cepiet kopā cepeškrāsnī 25 minūtes 180 °C temperatūrā.
  3. Tikmēr katliņā uzvāriet dārzeņu buljonu. Nomizojiet sīpolus, sagrieziet kubiņos un citā katliņā apcepiet olīveļļā. Pievienojiet risoto rīsus un sautējiet kopā. Uzlejiet rīsiem vīnu un pievienojiet lauru lapu. Maisot ļaujiet risoto uzvārīties un ikreiz, kad šķidrums ir izvārījies, pielejiet karstu buljonu.
    Kad pēc aptuveni 20 minūtēm risoto ir gatavs, sarīvējiet parmezānu, sagrieziet bietes mazos gabaliņos un pievienojiet rīsiem. Pievienojiet sāli un piparus.
  4. Lieciet risoto dziļos šķīvjos. Sakapājiet maurlokus un pārkaisiet ar tiem risoto. Izņemiet lasi no cepeškrāsns, sadaliet porcijās un pasniedziet ar risoto.