Kartupeļu rosti ar rukolas salātiem

Sastāvdaļas

  • 400 g miltaini kartupeļi
  • 100 g burkāni
  • sāls, pipari
  • 2 ēdamkarotes eļļa cepšanai
  • 300 g rukola
  • 200 g tomāti
  • 150 g siers
  • 1 gab. citrons
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrups
  • 40 ml valriekstu kodolu eļļa

Pagatavošana

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 °C.
    Nomizojiet kartupeļus un burkānus un sarīvējiet uz četrpusējās rīves. Sarīvētos dārzeņus apkaisiet ar sāli un pipariem. Atstājiet aptuveni 10 minūtes ievilkties un tikmēr uzkarsējiet pannu ar eļļu cepšanai. Izspiediet ar rokām dārzeņu maisījumu, veidojiet medaljonu formā un apcepiet rostus pannā uz vidējas uguns.
  2. Izņemiet rostus no pannas un ļaujiet tiem nedaudz atdzist. Tikmēr nomazgājiet rukolu, nožāvējiet un uzlieciet uz šķīvjiem.
  3. Tomātus vienu minūti apcepiet eļļā, uzberiet sāli un izņemiet no pannas. Sagrieziet gabaliņos sieru un pārkaisiet rukolai. Pārgrieziet uz pusēm citronu un izspiediet sulu. Sajauciet citronu sulu ar kļavu sīrupu un valriekstu kauliņu eļļu, lai izveidotos mērce, un pievienojiet sāli un piparus. Pārlejiet mērci salātiem un kārtojiet šķīvjos kartupeļu un burkānu rostus kopā ar salātiem un sautētiem tomātiem.