Gardie kumosiņi

Sastāvdaļas

  • 50 g sinepju sēklu
  • 50 ml baltvīna etiķa
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 ml ābolu sulas
  • 50 g rozīņu
  • 1 bagete
  • 1 paciņa salātu baldriņu
  • 80 g sviesta
  • 90 g Parmas šķiņķa Deluxe
  • 200 g salami
  • Deluxe ar pistācijām
  • 250 g medījumu pastētes sāls

Pagatavošana

  1. Sinepju sēklas 20 minūtes sautē baltvīna etiķī. Sagriež kubiņos sarkano sīpolu. Tiklīdz šķidrums ir iztvaikojis, uzlej ābolu sulu. Pievieno sīpolu un rozīnes. Sautē vēl 15 minūtes un pēc garšas pievieno sāli.
  2. Bageti sagriež šķēlītēs un izvieto uz cepamās plāts. Grauzdē cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā 5 minūtes. Nomazgā salātu baldriņus. Ļauj grauzdētajām bagetes šķēlītēm nedaudz atdzist un uzziež uz tām sviestu.
  3. Uzliek uz bagetes šķēlītēm Parmas šķiņķi un salami ar lazdu riekstiem. Pasniedz uz paplātes kopā ar medījuma pastēti. Katru bagetes šķēlīti garnē ar salātu baldriņiem un 1 tējkaroti sinepju čatnija.