Bumbieru un marcipāna kūka

Sastāvdaļas

  • 120 g marcipāna masas Belbake
  • 60 g mīksta sviesta
  • 50 ml piena
  • 60 g cukura
  • 1 tējkarote smaržīgo piparu
  • 1 tējkarote citrona sulas
  • 4 olas
  • 280 g speltas kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 2 bumbieri
  • 80 g maltu valriekstu Belbake
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni iepriekš sakarsē līdz 175 °C.
  2. Marcipāna masu sarīvē uz rupjas rīves un pēc tam puto to ar mikseri kopā ar sviestu, pienu, cukuru un smaržīgajiem pipariem līdz krēmveida konsistencei. Iemaisa citrona sulu. Maisot pievieno olas. Miltus un cepamo pulveri vispirms izsijā un tad maisot pievieno masai bļodā. Bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež astoņās daļās.
  3. Ietauko saliekamo formu un iekaisa tajā pusi valriekstu. Pārlej pāri mīklu, virspusē izvieto bumbieru šķēlītes un uzkaisa valriekstu otru pusi. Cep apmēram 35– 40 minūtes. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar pūdercukuru.