Datu aizsardzība

Mēs ļoti nopietni izturamies pret jūsu personas datu aizsardzību, tāpēc cenšamies garantēt jūsu tiesības saglabāt kontroli pār savu personisko informāciju (informatīvo pašnoteikšanos). Šajā privātuma politikā ir paskaidrots, kādus personas datus mēs vācam, apstrādājam un izmantojam, kad un kādiem nolūkiem.

1. "Pārzinis" VDAR 4. panta 7. punkta nozīmē

Ja vien šīs privātuma politikas atsevišķās sadaļās (kas apzīmētas ar virsrakstiem) nav norādīts citādi, par apstrādi atbildīgais pārzinis ES Vispārīgās datu aizsardzības regulas (VDAR) 4. panta 7. punkta izpratnē ir:

SIA „Lidl Latvija“

Reģ.Nr. 40203023760
Dzelzavas iela 131, Rīga, LV-1021
datuaizsardziba@lidl.lv

2. Aptaujas rīka izmantošana

2.1 Reģistrācijas faili

Apstrādes nolūki/tiesiskais pamats:

Piekļūstot mūsu vietnei, pārlūkprogramma, kas tiek izmantota jūsu galīgajā ierīcē, automātiski un bez jebkādas jūsu rīcības nosūta

  • jūsu IP adresi;
  • piekļuves datumu un laiku;
  • pieprasītā faila nosaukums un URL;
  • tīmekļa vietni/programmu, no kuras notikusi piekļuve (novirzītāja URL);
  • pārlūkprogramma un attiecīgā gadījumā jūsu datora, kurā ir pieejams internets, operētājsistēma; un
  • jūsu interneta pakalpojumu sniedzēja nosaukums;
  • unikālu lietotāja ID;
  • cik reizes esat iepriekš piedalījies aptaujās;
  • laiku, kas nepieciešams, lai pabeigtu aptaujas;

uz mūsu tīmekļa vietnes serveri un uz laiku tiek saglabāti tā sauktajā reģistrācijas failā šādiem nolūkiem:

  • lai nodrošinātu savienojumu bez traucējumiem;
  • lai nodrošinātu ērtu mūsu tīmekļa vietnes/aplikācijas lietošanu;
  • lai novērstu krāpnieciskas atbildes uz aptaujas jautājumiem; un
  • analizēt sistēmas drošību un stabilitāti.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka pirmajās 7 dienās pēc aptaujas slēgšanas teorētiski ir iespējams identificēt IP adresi, kuru izmantojāt vietnē Storefinder. Tomēr mēs šo iespēju neizmantosim, un mums to liedz arī iekšējās vadlīnijas.

IP adreses apstrādes juridiskais pamats ir VDAR 6. panta 1. punkta f) apakšpunkts. Iepriekš uzskaitītie datu apstrādes nolūki ir mūsu leģitīmās intereses.

Saņēmēji/saņēmēju kategorijas:

Klientu aptauju veikšanai mēs piesaistām specializētus pakalpojumu sniedzējus, jo īpaši tos, kas specializējas klientu aptaujās. Viņi apstrādā jūsu datus mūsu vārdā kā apstrādātāji. Katrs no tiem ir rūpīgi atlasīts un tam ir saistošs līgums saskaņā ar VDAR 28. pantu. Visi uzņēmumi, kas mūsu sīkfailu sarakstā uzskaitīti kā pakalpojumu sniedzēji, darbojas kā apstrādātāji mūsu vārdā.

Uzglabāšanas laiks/kritēriji glabāšanas laika noteikšanai:

Dati par laiku, kas nepieciešams, lai aizpildītu aptaujas, tiks arhivēti pēc 90 dienām un pēc 14 dienām neatgriezeniski dzēsti. Tas ir nepieciešams, lai varētu ilgtermiņā novērtēt aptaujas, izslēdzot jebkādas krāpnieciskas atbildes uz aptaujas jautājumiem.

Pārējie žurnālu faili tiks arhivēti pēc 7 dienām un neatgriezeniski dzēsti pēc 14 dienām.

2.2 Sīkfailu un citu līdzīgu tehnoloģiju izmantošana, lai apstrādātu lietošanas datus.

Apstrādes nolūki/tiesiskais pamats:

Mēs, SIA Lidl Latvija, esam pārzinis attiecībā uz datu apstrādi saistībā ar "sīkfailu" un citu līdzīgu tehnoloģiju izmantošanu, lai apstrādātu lietošanas datus visos (apakš)domēnos vietnē www.lidl.lv.

Sīkfaili ir nelieli teksta faili, kas tiek saglabāti jūsu galīgajā ierīcē (klēpjdatorā, planšetdatorā, viedtālrunī utt.), kad apmeklējat mūsu vietni. Sīkfaili nerada nekādu kaitējumu jūsu gala ierīcei, kā arī nesatur nekādus vīrusus, Trojas zirgus vai citu ļaunprātīgu programmatūru. Sīkfails saglabā noteiktu informāciju, kas rodas saistībā ar konkrēto izmantoto galiekārtu. Tomēr tas nenozīmē, ka mēs uzreiz uzzināsim jūsu identitāti.

Tehniski nepieciešamās sīkdatnes un citas tehniski nepieciešamās tehnoloģijas tiek izmantotas, lai apstrādātu lietošanas datus mūsu aptaujas veikšanai.

Pārskatu par mūsu izmantotajām sīkdatnēm un citām tehnoloģijām, tostarp attiecīgajiem apstrādes nolūkiem, glabāšanas periodiem un iesaistītajiem trešo pušu pakalpojumu sniedzējiem, skatiet mūsu sīkdatņu sarakstā zemāk.

Atkarībā no mērķa tehniski nepieciešamo sīkfailu un līdzīgu nepieciešamo tehnoloģiju izmantošana, lai apstrādātu lietošanas datus, jo īpaši ietver šādu personas datu veidu apstrādi:

  • lietotāja ievadītos datus, lai atcerētos ievadītos datus vairākās apakšlapās (piemēram, lai saglabātu sīkfailu iestatījumus);
  • ar drošību saistīti notikumi (krāpnieciskas ievades darbības atklāšana);

Tehniski nepieciešamo sīkfailu izmantošanas juridiskais pamats ir VDAR 6. panta 1. punkta f) apakšpunkts, jo mums ir (kopīgas) leģitīmas intereses vākt datus, lai uzlabotu mūsu veikala piedāvājumu.

Sīkdatņu saraksts:

Kategorija

Nosaukums

Nodrošinātājs

Tips

Mērķis

Derīguma ilgums

Nepieciešams

NSC_tvswfz.nfebmmjb.dpn

Medallia

Nepieciešams

Sīkfails tiek izmantots, lai iespējotu slodzes līdzsvarošanu

Sesija

Nepieciešams

Consent

Medallia

Nepieciešams

Reģistrē, vai respondents ir piekritis sīkfailu lietošanas noteikumiem un nosacījumiem.

1 gads

Nepieciešams

ADRUM

AppDynamics

Nepieciešams

Palīdz izprast respondenta pieredzi un sniedz atbalstu.

Sesija

Saņēmēji/saņēmēju kategorijas:

Izmantojot sīkfailus un līdzīgas tehnoloģijas, lai apstrādātu lietošanas datus, datu apstrādei mēs piesaistām specializētus pakalpojumu sniedzējus, jo īpaši tos, kas specializējas klientu aptaujās.

Viņi apstrādā jūsu datus mūsu vārdā kā apstrādātāji. Katrs no tiem ir rūpīgi atlasīts un tam ir saistošs līgums saskaņā ar VDAR 28. pantu. Visi uzņēmumi, kas mūsu sīkfailu sarakstā uzskaitīti kā pakalpojumu sniedzēji, darbojas kā apstrādātāji mūsu vārdā.

Uzglabāšanas laiks/kritēriji glabāšanas laika noteikšanai:

Informāciju par sīkfailu glabāšanas ilgumu skatiet mūsu sīkfailu sarakstā augstāk.

3. Klientu pieredzes aptauja

Apstrādes nolūki/tiesiskais pamats:

Mēs izmantojam savu klientu aptauju, lai apkopotu datus par jūsu subjektīvo iepirkšanās pieredzi, lai mēs varētu pastāvīgi uzlabot jūsu iepirkšanās pieredzi mūsu veikalos.                                                                             

Juridiskais pamats ir VDAR 6. panta 1. punkta f) apakšpunkts, t. i., mūsu kopīgās likumīgās intereses uzlabot jūsu iepirkšanās pieredzi mūsu veikalos.

Saņēmēji/saņēmēju kategorijas:

Datu apstrādei mēs piesaistām specializētus pakalpojumu sniedzējus, jo īpaši tos, kas specializējas klientu aptaujās. Viņi apstrādā jūsu datus mūsu vārdā kā apstrādātāji. Katrs no tiem ir rūpīgi atlasīts un tam ir saistošs līgums saskaņā ar VDAR 28. pantu.

Uzglabāšanas laiks/kritēriji glabāšanas laika noteikšanai:

Mēs dzēsīsim vai anonimizēsim jūsu personas datus ne vēlāk kā 90 dienas pēc pēdējās atbildes nosūtīšanas.

Aptaujas rezultāti tiek glabāti 12 mēnešus, pēc tam visi dati tiek apkopoti līdz tā mēneša sākumam, kurā tika veikta aptauja, lai aptauju nevarētu saistīt ar kādu konkrētu datumu/laiku..

4. Saziņa ar klientu apkalpošanas centru

Apstrādes mērķis/tiesiskais pamats:

Ja, lai sazinātos ar mums, ievadāt savu vārdu, e-pasta adresi vai tālruņa numuru, mēs tos un jūsu klienta reitingu apstrādāsim tikai un vienīgi, lai sazinātos ar jums un apstrādātu jūsu pieprasījumu. Apstrādes juridiskais pamats ir VDAR 6. panta 1. punkta f) apakšpunkts, t. i., mūsu kopīgās leģitīmās intereses nekavējoties apstrādāt jūsu pieprasījumu un/vai atsauksmes, lai uzlabotu jūsu iepirkšanās pieredzi..

Saņēmēji/saņēmēju kategorijas:

Datu apstrādei mēs piesaistām specializētus pakalpojumu sniedzējus, jo īpaši tādus, kas specializējas klientu apkalpošanā un aptaujās. Viņi apstrādā jūsu datus mūsu vārdā kā apstrādātāji. Katrs no tiem ir rūpīgi atlasīts un tam ir saistošs līgums saskaņā ar VDAR 28. pantu.

Uzglabāšanas laiks/kritēriji glabāšanas laika noteikšanai:

Jūsu personas dati tiks dzēsti 90 dienas pēc tam, kad sazināties ar mums..

5. Balvu izloze

Apstrādes mērķis/tiesiskais pamats:

Personas dati, ko sniedzat saistībā ar dalību balvu izlozē (vārds, uzvārds, e-pasta adrese, iela, mājas numurs, pilsēta, pasta indekss), tiks izmantoti tikai balvu izlozes rīkošanai. Apstrādes juridiskais pamats ir VDAR 6. panta 1. punkta b) apakšpunkts.. 

Saņēmēji/saņēmēju kategorijas:

Datu apstrādei mēs piesaistām pakalpojumu sniedzējus, kas specializējas balvu izlozēs. Viņi apstrādā jūsu datus mūsu vārdā kā apstrādātāji. Katrs no tiem ir rūpīgi atlasīts un tam ir saistošs līgums saskaņā ar VDAR 28. pantu.

Uzglabāšanas laiks/kritēriji glabāšanas laika noteikšanai:

 Pēc balvu izlozes un uzvarētāju paziņošanas dalībnieku personas dati tiks dzēsti. Bezskaidras naudas balvu gadījumā uzvarētāju dati tiks glabāti uz likumā noteikto garantijas prasību laiku, lai attiecīgā gadījumā varētu uzsākt trūkumu novēršanas pasākumus vai nomaiņu defekta gadījumā.

6. Datu nosūtīšana uz valstīm ārpus EEZ

Ja mēs pārsūtām datus saņēmējiem trešā valstī (kas atrodas ārpus Eiropas Ekonomikas zonas), tas būs redzams attiecīgās datu apstrādes aprakstā, sniedzot informāciju par saņēmējiem/saņēmēju kategorijām. Dažas trešās valstis Eiropas Komisija ar tā sauktajiem atbilstības lēmumiem ir sertificējusi kā valstis, kurās datu aizsardzības līmenis ir salīdzināms ar Eiropas Ekonomikas zonas līmeni. Šo valstu saraksts ir pieejams tīmekļa vietnē https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:039:0005:0018:EN:PDF. Ja attiecīgajā valstī nav salīdzināmu datu aizsardzības standartu, mēs veicam citus pasākumus, lai nodrošinātu atbilstošu datu aizsardzības līmeni, izmantojot citus līdzekļus, piemēram, saistošus uzņēmuma noteikumus, Eiropas Komisijas standarta līguma noteikumus par personas datu aizsardzību, sertifikātus vai atzītus rīcības kodeksus. Lai iegūtu papildu informāciju, lūdzu, sazinieties ar mūsu datu aizsardzības speciālistu (8. sadaļa).

7. Datu subjekta tiesības

Ja ir izpildītas likumā noteiktās prasības, jums ir arī tiesības uz savu personas datu labošanu (VDAR 16. pants), dzēšanu (VDAR 17. pants) un apstrādes ierobežošanu (VDAR 18. pants).

Ja apstrādes pamats ir VDAR 6. panta 1. punkta f) apakšpunkts, jums ir tiesības iebilst saskaņā ar VDAR 21. pantu. Ja jūs iebilstat pret apstrādi, jūsu dati pēc tam vairs netiks apstrādāti, ja vien pārzinis nepierādīs pārliecinošus leģitīmus apstrādes iemeslus, kas ir svarīgāki par datu subjekta interesēm, kuras ir svarīgākas par iebildumā minētajām datu subjekta interesēm.

Ja apstrādātos datus esat sniedzis pats, jums ir tiesības uz datu pārnesamību saskaņā ar VDAR 20. pantu.

Ja datu apstrāde tiek veikta, pamatojoties uz piekrišanu, kas piešķirta saskaņā ar VDAR 6. panta 1. punkta a) apakšpunktu, jūs varat jebkurā laikā atsaukt šo piekrišanu, kas ir spēkā nākotnē, neietekmējot iepriekšējās apstrādes likumību.

Iepriekš minētajos gadījumos vai ja jums ir jautājumi vai sūdzības, lūdzu, rakstiet vai sūtiet e-pastu datu aizsardzības speciālistam.

Jums ir arī tiesības iesniegt sūdzību datu aizsardzības uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai, epasts - pasts@dvi.gov.lv, adrese Elijas iela 17, Rīga, LV-1050.

8. Citi jautājumi

Ja jums ir vēl kādi jautājumi par jūsu personas datu vākšanu, apstrādi un izmantošanu, lūdzu, sazinieties ar mūsu datu aizsardzības speciālistu:

SIA „Lidl Latvija“

Reģ.Nr. 40203023760

Dzelzavas iela 131, Rīga, LV-1021

datuaizsardziba@lidl.lv